Translate

Tuesday 27 May 2014

Αστέρι με πραλίνα φουντουκιού

Σήμερα έχουμε μια συνταγή που είναι μια γλυκιά αμαρτία.
Κάνει τους μικρούς μας φίλους να τους τρέχουνε τα σάλια αλλά δεν αφήνει και τους μεγάλους αδιάφορους.
Συνοδεύει και τις δικές μου βραδιές όταν γυρνώντας από τη δουλειά ο οργανισμός μου τρελαίνετε για κάτι γλυκό.

Υλικά: 

450 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
 1/3 της κούπας του τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλάκια του τσαγιού ξερή μαγιά
2 αυγά
3/4 της κούπας του τσαγιού γάλα
1 πρέζα αλάτι
30 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1 κούπα τσαγιού πραλίνα φουντουκιού (Μερέντα η Nutella) ελαφρά ζεσταμένη σε φούρνο μικροκυμάτων  η σε ένα μπρίκι.

Εκτέλεση:

Σε ένα σκεύος τοποθετούμε το αλεύρι τη ζάχαρη, τη μαγιά,το γάλα, το βούτυρο και το ένα αυγό καθώς και τον κρόκο από το δεύτερο αυγό και κρατάμε το ασπράδι για να αλείψουμε το αστέρι μας στο τέλος.
Προσθέτουμε και το αλάτι και ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι η ζύμη μας να γίνει ελαστική και μαλακιά.
Αφήνουμε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου για 90 λεπτά να διπλασιασθεί, αλειμμένη με λίγο λάδι.
Μόλις η ζύμη μας φουσκώσει την πιέζουμε να ξεφουσκώσει και την κόβουμε σε τέσσερα ισομερή κομμάτια.
Ανοίγουμε τα κομμάτια σε 4 φύλλα διαμέτρου ενός μεγάλου στρόγγυλου πιάτου, από οποία τα 3 θα τα γεμίσουμε με την πραλίνα φουντουκιού και το 4ο  θα χρειασθεί για να σκεπάσουμε τη γέμιση.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πώς κάνουμε το αστέρι βήμα βήμα.




Καλή σας όρεξη !!!!

Με λίγη φαντασία αν αφαιρέσουμε τη ζάχαρη από τη ζύμη και αντί για πραλίνα βάλουμε κατίκι Δομοκού η κρέμα τυριού θα κάνουμε ένα αλμυρό έδεσμα .
Μπορούμε να προσθέσουμε επίσης σπανάκι η ότι άλλο μπορούμε να φανταστούμε .

No comments:

Post a Comment