Υλικά: (για 4 μερίδες)
500 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομμάτια
Από μισή πιπεριά κόκκινη, κίτρινη, πράσινη κομμένες σε μπαστουνάκια
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
μισό κολοκυθάκι κομμένο σε μπαστουνάκια
3 κουτάλια της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι, πιπέρι μαύρο & κόκκινο, curry, κουρκουμά μια πρέζα (προαιρετικά)
1 ποτήρι νερό ζεστό νερό.
Για το ρύζι :
5 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
2 φλυτζάνια του τσαγιού ρύζι (masala rice αν είναι δυνατόν να βρεθεί) αλλιώς και το barboil κάνει τη δουλειά του μια χαρά.
Λίγο ζωμό λαχανικών ή έναν κύβο λαχανικών διαλυμένο σε 1/2 κούπα τσαγιού ζεστό νερό *
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τον ζωμό λαχανικών και μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε το ρύζι και το βράζουμε.
Όσο ώρα όμως διαρκεί ο βρασμός του ρυζιού ανακατεύουμε τα μπαχαρικά μας με το κομμένο κοτόπουλο, εκτός του αλατιού, και σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει ελαφρά (2-3 λεπτά περίπου) **
Αφαιρούμε το σοταρισμένο κρέας από το τηγάνι και συνεχίζουμε στο ίδιο ελαιόλαδο να σοτάρουμε τα λαχανικά, όπως στη παρακάτω φωτογραφία, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γυαλίσουν .
Μόλις γυαλίσουν τα λαχανικά μας προσθέτουμε το μισό ποτήρι με το νερό για να σιγοβράσουν.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κοτόπουλο που αφαιρέσαμε από το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά και αν χρειαστεί προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθεί το νερό και να γίνει μια αραιή σάλτσα.
Λίγο πριν το κατέβασμα από το μάτι της κουζίνας προσθέτουμε και το αλάτι και αν χρειαστεί λίγο από τα μπαχαρικά μέχρι να έρθει στη γεύση της αρεσκείας σας.
Το σερβίρουμε με το ρύζι και καλή σας όρεξη!!!
* Δεν ρίχνουμε αλάτι κατά το μαγείρεμα παρά μόνο στο τέλος για να μη σκληρύνει το κρέας.
** Για να κάνουμε ζωμό λαχανικών αν δεν μας αρέσουν οι κύβοι του εμπορίου με τα πολλά συντηρητικά, μπορούμε σε μια κατσαρόλα να βράσουμε μικρές ποσότητες από : καρότο, κρεμμύδι, σέλερι, πράσο, μαϊντανό , άνηθο, κολοκυθάκι και κάθε λογής λαχανικού μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι για 2-3 ώρες. Μόλις κρυώσει ο ζωμός ελαφρώς, τον σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι από τα πολύ ψιλά και τον κρατάμε στο ψυγείο για μερικές μέρες ή στην κατάψυξη σαν πάγο και τον χρησιμοποιούμε όταν τον χρειαζόμαστε .
No comments:
Post a Comment