Translate

Saturday, 29 June 2013

Συκωτάκια πουλερικών με μήλο και κρεμμύδια

Υλικά:

800 γρ. συκωτάκια πουλερικών
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 μήλα κομμένα σε κύβούς
Παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 σφηνάκι κόκκινο κρασί 


Σημείωση:

Το μήλο πριν το σοτάρουμε και αμέσως μόλις το καθαρίσουμε και το κόψουμε σε κύβους το βάζουμε σε  μπολ με χυμό λεμονιού για να μη μας μαυρίσει.

Εκτέλεση.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε τα μήλα μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσό χρώμα.
Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και με το ίδιο λάδι συνεχίζουμε και σοτάρουμε τα συκωτάκια πουλερικών αφού πρώτα τα έχουμε ανακατέψει με τα μπαχαρικά μας .
2 λεπτά αργότερα προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε και τα τηγανισμένα μήλα και ανακατεύουμε απαλά για να μη διαλυθούνε.
Τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό ανακατεύουμε απαλά, ρίχνουμε λίγο κόκκινο κρασί το αφήνουμε να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά.
 Καλή σας όρεξη!!!!!





No comments:

Post a Comment