Translate

Monday 30 December 2013

Μπιφτέκι του Σεφ



 Μπιφτέκι !!!
Ένα αγαπημένο φαγητό!!!
Σε αυτή τη συνταγή, θα φτιάξουμε νωπό κρέας που έχουμε στο σπίτι μας: χοιρινό, μοσχάρι, αρνί, γαλοπούλα. Ό,τιδήποτε έχουμε μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλο.
Απλά χρειαζόμαστε ένα πολύ καλό, κοφτερό μαχαίρι για να ψιλοκόψουμε το κρέας μας.
Εμεις σήμερα, διαλέξαμε μοσχάρι.

Υλικά:
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
μαϊντανό ψιλοκομμένο
200-250 γρ. τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας (εδώ βάλαμε φέτα)

Εκτέλεση :

Κόβουμε το κρέας σε ψιλές λωρίδες με το μαχαίρι σαν να πρόκειται να το κάνουμε γύρο.
Και αμέσως μετά το κόβουμε σαν να κόβουμε ψιλοκομμένο  μαϊντανό
Πρέπει να κοπεί σε πολύ μικρά κομμάτια, όπως η φωτογραφία δίπλα.   Αμέσως μετά προσθέτουμε τον μαϊντανό και τις ροδέλες του κρεμμυδιού και συνεχίζουμε με το μαχαίρι τον τεμαχισμό των υλικών μέχρι να γίνουνε μια μάζα.
Το χοντροκομμένο κρεμμύδι δίνει διαφορετική γεύση σε αυτά τα μπιφτέκια , αν δεν σας αρέσει όμως μπορείτε να τα ψιλοτρίψετε σε έναν τρίφτη. Μόλις η μάζα ομογενοποιηθεί ρίχνετε το αλάτι , το πιπέρι και τη ρίγανη και ζυμώνετε καλά.Χωρίζετε τον κιμά σε 4 ίσα μέρη και τα κάνετε 4 μπάλες .
Σε ένα αλουμινόχαρτο βάζετε την μπάλα του κιμά και πιέζοντας, της δίνουμε το σχήμα μιας πίτας , προσέχοντας το "φύλο" του κιμά να μην είναι πολύ χονδρό.  Προσθέτουμε τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας (εγω προτιμώ τη φέτα ), και σηκώνοντας το αλουμινόχαρτο από την μια μεριά,   διπλώνουμε το μπιφτέκι στη μέση  δίνοντας σχήμα μισοφέγγαρου.
Έτσι ακριβώς όπως στη διπλανή φωτογραφία. Αρχίζουμε να πιέζουμε ελαφρά τις άκρες του μπιφτεκιού για να κλείσουν και να εγκλωβίσουν το τυρί ανάμεσα . 
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μία κουταλιά λάδι σε χαμηλή φωτιά και τηγανίζουμε το μπιφτέκι μας καλά και από τις 2 μεριές .Μερικές πατάτες τηγανιτές η ρύζι ή ακόμη και μερικά λαχανικά για συνοδευτικό και ..καλή σας όρεξη.

Είναι μια συνταγή λίγο ...κουραστική, αφού δεν χρησιμοποιούμε έτοιμο κιμά, αλλά τον κόβουμε εμείς με το μαχαίρι. Είναι όμως τα χοντροκομμένα κομμάτια του κρέατος και του κρεμμυδιού, μαζί με τα απλά μπαχαρικά, που δίνουν έναν φοβερά νόστιμο συνδυασμό γεύσης. Καλό θα ήταν να διαλέγατε δυο κρέατα, όπως μοσχάρι και αρνί, που δένουν νόστιμα μαζί. Αν δοκιμάσετε τη συνταγή μου, θα με ενδιέφερε η γνώμη σας. Ευχαριστώ και ..Καλή όρεξη!!!



No comments:

Post a Comment