Translate

Tuesday, 7 January 2014

Τυρόψωμο της Ιωάννας

 Υλικά:

1 κιλό αλεύρι
1 μαγιά νωπή
500 γρ. τριμμένο τυρί φέτα
150 γρ. μαργαρίνη
λίγο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 ποτήρι νερό χλιαρό
Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη σε ένα σκεύος. Διαλύουμε  τη μαγιά σε χλιαρό νερό. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το πιπέρι και τη ρίγανη.  Προσθέτουμε τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύουμε να ποτίσει σε όλο το μείγμα. Προσθέτουμε το μισό νερό και ζυμώνουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε και το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή.  Ίσως να χρειαστεί λίγο νερό παραπάνω αναλόγως με το αλεύρι που χρησιμοποιείται. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη και δεν κολλά στα τοιχώματα του σκεύους  προσθέτετε και την τριμμένη φέτα και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι το τυρί να ενσωματωθεί με τη ζύμη. Αλείψτε ένα ταψί με λίγη μαργαρίνη και  απλώστε τη ζύμη. Σκεπάστε τη με μια πετσέτα και αφήστε τη  να φουσκώσει για μια ώρα σε ζεστό σημείο. Λόγω του τυριού ίσως να χρειαστεί και περισσότερο από 1 ώρα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα και ψήνετε το τυρόψωμο για 45 λεπτά περίπου η μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Καλή σας όρεξη!!!!!

  

Μια συνταγή της Ιωάννας που την βλέπω χρόνια τώρα να την κάνει και  την απολαμβάνω όταν βρίσκομε στην πατρίδα με μια μικρή παραλλαγή  την ρίγανη που πρόσθεσα και έδεσε με τα υπόλοιπα υλικά. Αλάτι δεν χρειάζεται να προσθέσουμε γιατί το τυρί έχει και με το παραπάνω. Μπορείτε αντί για τυρί να βάλετε ελιές και από τυρόψωμο να γίνει ελαιόψωμο !!!!!

2 comments:

  1. Καλή χρονιά!
    Εύκολο τυρόψωμο και ποιος να αντισταθεί!

    ReplyDelete
  2. Καλή χρονιά Eri γεμάτη με μυρωδιές και γεύσεις !!!!!!

    ReplyDelete