Translate

Sunday, 9 February 2014

Μπούτια από κοτόπουλο με πατάτες λεμονάτες

Ένα από τα αγαπημένα πιάτα απλό λιτό, χωρίς δυσκολία, που με τα κατάλληλα μπαχαρικά, στο στόμα, θα νιώσετε μια έκρηξη γεύσης.

Υλικά:

(για 4 άτομα)

4 μπούτια από κοτόπουλο
1  1/2  κιλά πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες.

Μπαχαρικά:

για το κοτόπουλο

1 κουταλάκι της σούπας αλάτι
1 πρέζα πιπέρι μαύρο
1 πρέζα πιπέρι λευκό
1 πρέζα Cary γλυκό
 Λίγη ρίγανη
Λίγο γάλα εβαπορέ

Για τις πατάτες:

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα γλυκιά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι μαύρο,ρίγανη
2-3 δαφνόφυλλα
Λίγο  Cary γλυκό
Χυμό από 1 λεμόνι
Λίγη μαργαρίνη για το ταψί

Εκτέλεση:

Ραντίζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου με λίγο γάλα εβαπορέ και τα μαλάζουμε να απλωθεί το γάλα καλά.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά που προαναφέραμε και συνεχίζουμε   μαλάζοντας, ώστε τα μπαχαρικά  να απλωθούν σε όλη την επιφάνεια του κρέατος .
Σε ένα ταψί αλειμμένο με τη μαργαρίνη, τοποθετούμε τις πατάτες, με τα δικά τους μπαχαρικά,  ανακατεύουμε καλά με τα χέρια να πάνε παντού τα καρυκεύματα και προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
Ανοίγουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς να ζεσταθεί και παράλληλα τηγανίζουμε τα μπούτια λίγο σε ένα τηγάνι να τα θωρακίσουμε.
Τα τοποθετούμε και αυτά στο ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου .
Αν τα μπουτάκια δεν χωράνε στο ταψί  μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε μια σχάρα του φούρνου και πάνω από το ταψί με τις πατάτες.
Καλή σας όρεξη.

No comments:

Post a Comment