Translate

Sunday 23 November 2014

Μηλόπιτα (Apfelkuchen)


Σήμερα είπα να κάνω μια μηλόπιτα και μια και υπάρχουν εκατοντάδες συνταγές διάλεξα μια
Γερμανική  συνταγή να δοκιμάσω και να σας προσφέρω μέσω του μπλόγκ  μου.
Μέχρι να κρυώσει το γλυκό είπα να την δημοσιεύσω και στο τέλος θα σας πω και τη γνώμη μου.

Υλικά:

6  Μήλα καθαρισμένα και κομμένα στα 4
200 γρ. Αλεύρι απλό
200 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γρ. ζάχαρη
4  αυγά
1 φακελάκι  μπέικιν πάουντερ ή (μια κουταλιά της σούπας)
1 Βανίλια
1 πρέζα αλάτι


Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τοποθετούμε σε σκεύος με νερό και χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, την βανίλια και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν,   προσθέτοντας ένα αυγό κάθε φορά και συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
Σε ένα άλλο σκεύος κοσκινίζουμε το αλεύρι, το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ  και στο τέλος τα ρίχνουμε στο μίξερ σιγά σιγά μέχρι να γίνουν μια μάζα πολύ μαλακή, λίγο πιο σφιχτή από όταν φτιάχνουμε κέικ.
Βουτυρώνουμε μια βαθιά στρόγγυλη φόρμα και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, προσθέτουμε την ζύμη και την απλώνουμε με μια σπάτουλα ομοιόμορφα παντού.
Από πάνω τοποθετούμε τα μήλα αφού πρώτα τα έχουμε βγάλει από το νερό και τα έχουμε αφήσει να στραγγίξουν για 2 λεπτά.
Προσοχή δεν πρέπει να τα πατήσουμε μέσα στη ζύμη απλά να τα ακουμπήσουμε επάνω της.
Αν έχετε και μερικά αμύγδαλα σε ψιλές φλούδες πασπαλίστε τα μήλα πριν το ψήσιμο στο φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 με 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει το γλυκό.
Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε σε μέρος που να μπορεί να ανασάνει πάνω κάτω για να μη μας ιδρώσει η ζύμη.
Μόλις κρυώσει καλή σας όρεξη!!!!  

* Η μηλόπιτα δοκιμάστηκε κι είναι τέλεια!!!!  

Για τις συνταγές μπορείτε να μας βρείτε και στο facebook  πατώντας ΕΔΩ

No comments:

Post a Comment