Translate

Tuesday, 19 March 2013

Πατατοκεφτέδες (Potato Rostie)

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες, και περασμένες από τρίφτη.

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοκομμένο άνηθο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
 Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
.
Φρέσκο ​​σχοινόπρασο, για το γαρνίρισμα
 
Εκτέλεση:





Στεγνώνουμε τις τριμμένες πατάτες με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας - είναι σημαντικό να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία. Ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, το σκόρδο,  τη ρίγανη,  τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.

 Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι.
Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες (προσωπικά το ρίχνω στο τηγάνι σε ένα τεράστιο κεφτέ σε σχήμα ατομικής πίτσας) και τηγανίζουμε σε μέτρια-χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Η πατάτα πρέπει να ροδίσει καλά.
 
Γυρίστε κάθε rosti προσεκτικά και μαγειρέψτε την άλλη πλευρά για άλλα 10 λεπτά. Θυμηθείτε να κρατήσετε τη θερμότητα χαμηλά, έτσι το εσωτερικό του Rosti θα μαγειρευτεί καλά, πέρα από το ρόδισμα.

No comments:

Post a Comment